Гарно оформлені страви і закуски притягують увагу відвідувача, приносять естетичну насолоду, збуджують апетит і поліпшують засвоєння їжі.
Майстерність приготування їжі є
однією з найдавніших галузей людської діяльності. Сучасний великий досвід
обробки харчових продуктів і приготування із них страв накопичувався протягом
багатьох віків. Для знаходження їжі первісні люди об’єднувались у племена,
разом займались мисливством, землеробством. Примітивна кулінарія, якою вона
була у первісних народів, пройшла довгий і важкий шлях свого розвитку, перш
ніж, нарешті, перетворилася у вишукану кулінарну майстерність, увібравши в себе
досягнення сучасної науки і техніки.
На
сьогоднішній день презентація та декорування страв і кулінарних виробів є
надзвичайно важливим з точки зору як естетичності страви та закладу в цілому,
так і невід’ємною маркетинговою складовою, від якого залежить успіх та
популярність закладу серед споживачів. Нині існує багато способів декорування
страв.
Коментарі
Дописати коментар