Перейти до основного вмісту
Тема уроку: "Технологія приготування дріжджового тіста та виробів з нього.
На уроці виробничого навчання зі здобувачами І курсу групи КШ-23/3 готували дріжджове безопарне тісто та вироби з нього.
Юнаки та дівчата під керівництвом майстра виробинчого навчання Лесі Сергіївни Порхун готували дріжджове безопарне тісто. Провели підготовку сировини: просіяли борошно, цукор, сіль; провели обробку яєць; зачистили
вершкове масло (маргарин) та розчинили дріжджі. Далі підігріли молоко до температури 30-40С, додали цукор, сіль, підготовлені дріжджі та одну частину просіяного борошна. Далі до тіста додали яйця та борошно, що залишилося. Замішали тісто протягом 5-7 хв і приблизно за 2-3 хв до закінчення процесу замішування до тіста додали розтоплений жир. Замішування тіста продовжували доти, доки тісто не почало легко відставати від стінок ємності та рук. Після закінчення процесу замішування тісто залишили у теплому місці для бродіння на 1-1,5 год. Через 40 хв від початку бродіння, коли тісто збільшилося в об'ємі у 1,5-2 рази, йому провели обминку і знову залишили на бродіння. Після бродіння порціонували і формували тістові заготовки для різних виробів: пончиків, вергунів, пиріжків смажених з різними начинками та фаршами.
Коментарі
Дописати коментар